Lehce pečená cuketa s kešu a rýží

Lehce pečená cuketa s kešu a rýží

Recept obsahuje: Himálajskou sůl, Tamari sojovou omáčku, sušený kopr, citrónový pepř, olivový olej, cibuli, rajčata, ředkvičky, zelené fazolky, Kešu, rýži Basmati.

V podstatě lehké vegan jídlo, z mladých cuket a zelených fazolek. Uvařte si rýži. Cukety oloupejte, nakrájejte na plátky 4 mm cca. Osolte cuketu himálajskou solí, pepřem a nechte 20 - 30 minut vykapat na cedníku.

Nejlépe na zahradě seberte čerstvé fazolky, pár rajčátek, ředkviček (co roste) ty umyjte pokrájejte a též lehce osolte, posypte koprem (může se nahradit tymiánem). Po odvodnění cuket rozpalte troubu na 180°C, polijte dno pekáče olejem, nasypte třetinu cuket, třetinu zeleniny a po vrstvách namxujte.

zelenina k pečení

Vršek ještě jemně polijte olejem, pokapejte Tamari, posypte ořechy a dejte na 10 minut péct, po zhnědnutí ořechů zakryjte pekáč alobalem a nechte zeleninu změknout. Není třeba péct do spálení zeleniny, můžete jí nechat měkkou, šťavnatou. Lehká a svěží chuť jídla se hodí do parných dní,  přes to, že je jídlo pečené.

Pečené cuketky s fazolkami a Kešu

Den už bych nekombinoval s masovými jídly. Zbytek rýže se dá využívat i k dalším pokrmům. Zeleninu dojezte ještě  ten den, ideálně do pár hodin.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.